Pauline Heepke: Kleuradvies avond

"Wij waren door onze werkgever (DNC Management Support) uitgenodigd voor een kleuradvies avond. Na een korte uitleg van Desiree begon onze avond. Wij konden met elkaar meekijken omdat er telkens 2 dames werden getest. We hebben elkaar gelijk op zijn ergst gezien, zonder make-up en geplaatst in een daglicht spotlight. Ter geruststelling niemand is mij tegengevallen!

We hebben naast het fijne advies, in mijn geval een donker herfst type, een hoop plezier gehad met elkaar. Natuurlijk waren de nodige grappen niet van de lucht (blijkbaar is de kleur roze niet mijn kleur tenzij ik voor een ander soort avond wil gaan). De grote teleurstelling van de avond was toch wel de kleur zwart. De meeste van ons dragen deze kleur regelmatig terwijl uit de test kwam dat maar enkele van ons deze echt kunnen hebben.

De conclusie van de avond voor mij is dat het een leuke, plezierige en leerzame avond is geweest. Ik heb nu weer een heel goed excuus om eens stevig te gaan winkelen en de eerste aankoop met kleurenwaaier is al gedaan!"

Pauline Heepke (kleuradviesavond DNC Management Support)


Jonneke Zwaan: Persoonlijk Kleuradvies

"Onlangs organiseerde onze werkgever voor haar medewerkers een workshop persoonlijk kleuradvies. Zelf had ik jaren geleden reeds een dergelijke workshop gedaan en was uiterst nieuwsgierig of het toen uitgegeven advies nog steeds van toepassing zou zijn, gezien mijn gevorderde leeftijd en de opkomende grijze haren.

Bij binnenkomst van ons kantoorpand in Den Haag, merkte ik gelijk de gezellige ontspannen sfeer op. De dames van Caryat gaven een korte introductie en legde uit wat de bedoeling van de avond was. Ieder kreeg een korte uitleg op papier uitgereikt en al gauw zaten de eerste twee collega’s, ontdaan van hun dagelijkse make-up, in de stoel voor hun persoonlijk kleuradvies. Uiterst boeiend voor de persoon in kwestie, maar ook zeker voor de omstanders. Naast het inkijken van de uitleg en de meegebrachte kleurensjaals, was het toch erg leuk om naar het advies voor de anderen te kijken. Het raden naar wie welk type zou zijn, was begonnen. De vooropgestelde conclusie: ‘oh, jij hebt donkere ogen en blond haar, dus dan ben je een herfsttype’, werd met regelmaat teniet gedaan. Het werd snel duidelijk dat naast haar- en oogkleur, de tint van de huid uiterst belangrijk is. Ondanks het grote aantal deelneemsters, namen de dames van Caryat alle tijd voor de individuele adviezen. Tegen het einde werd ikzelf toch ook nog in de stoel gezet, en zowaar, hetzelfde advies als jaren geleden kwam wederom uit de test. Het werd me duidelijk dat grijze haren niets afdoen aan het feit van welk type je bent. Het is met recht een advies voor het leven.

Nadat iedereen een advies had gekregen, ontvingen we nog een handige kleurenwaaier waarin alle kleuren/kleurtinten die voor jouw specifieke type geschikt zijn. Erg handig om mee te nemen bij het winkelen. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde avond.

Een kleuradvies, liefst in combinatie met stijladvies, is iets wat ik uit eigen ervaring ten zeerste aan kan bevelen. Het heeft me al met regelmaat behoed voor het kopen van een verkeerd kledingstuk. Caryat biedt u een compleet pakket waar u nog jaren plezier van zult hebben.

Caryat, nogmaals bedankt!"

Jonneke Zwaan